• Колекција: Книги
ChorbadzhiTeodos_kniga.pdf
Битова драма.
Напишана во 1937 година
Колекција

 го ангелот - насловна.jpg
Наша современа поезија
Колекција

ke te zaV - 0001.jpg
Современа Македонска поезија
Главен и одговорен уредник
Лорета Георгиевска-Јаковлева
Корица
Калин Маловски
Уредник на едицијата
Јован Павловски
Колекција

Tri_Vreki_Lagi_0.jpg
Стари македонски раскази
Колекција

 да е лесно_Page_02.jpg
Современа Македонска поезија
Колекција

Темно место.pdf
Македонска современа поезија
Колекција

Тагови


Tvrdoglavi_00.jpg
Македонски роман
Колекција

Tvorbi.pdf
Љубовна лирика
Рефлексивна лирика
Колекција

srede.pdf
Македонска поезија.

Награда за најдобра поетска книга меѓу два фестивала на Струшките вечери на поезијата 2008 година.
Колекција

NashiRace_00.jpg
Песни
Колекција