• Тагови: проза
1.jpg
Блаже Конески (Небрегово, 19 декември 1921 – Скопје, 7 декември 1993) — истакнат македонски книжевен, културен и јавен работник, академик, поет, прозаист, есеист, книжевен историчар, филолог и јазичар, преведувач и професор на Филозофскиот факултет…
Колекција

1.jpg
проза
Колекција

Тагови


Mesecar_001.jpg
Современа Македонска проза
Колекција

0000.jpg
Современа македонска проза и поезија
Колекција

Тагови

,