ZemjotresnoSkopje_  7.jpg
На 22 август претседателот на Републиката Јосип Броз Тито повторно го посети Скопје, овој пат во придружба на претседателот на министерскиот Совет на СССР и прв секретар на ЦК на КПСС, другарот Никита Хрушчов
Колекција

kulite-izgradeni-59-arh-A-Serafimovski-1024x733.jpg
Скопје во период по катастрофалниот земјотрес во 1963 година, разурнати објекти и улици во урнатини

Колекција

Првите дни _0.jpg
Современа проза
Колекција

ZemjotresnoSkopje_  19.jpg
Претседателот на републиката Јосип Броз Тито во придружба на Александар Ранковиќ, Иван Гошњак, секретарот на ЦК на СКМ – Крсте Црвенковски и други истакнати личности ги разгледуваат урнатините на Скопје.
Сликата е на плоштад „Слобода“ и на улица…
Колекција

Тагови


PrliceV --01 str.jpg
Автобиографија
Сердарот
Уредник :Ацо Шопов
Предговор на Димитар Митрев
Колекција

prodazba na suveniri-gtc.jpg
Во организација на Македонски ракотворби
Колекција

Тагови


Kole Cashule - 000.jpg
Современ македонски расказ
Уредник - Ацо Шопов
Нацрт на корица
- Василие Поповиќ - Цицо
Колекција

propusnica.jpg
Влезници од Скопските ноќни клубови и дискотеки во 90 те години
Колекција

Тагови


osten_01.jpg
Песни
Колекција

Тагови

,

SiljanStrkot_00.jpg
Творби во народната литература
Народни песни
Колекција

Марко Цепенков 01 стр.jpg
Македонски сказни и преданија
Колекција