danilo_kocevski-odisej.pdf
Македонски роман
Колекција

PrliceV --01 str.jpg
Автобиографија
Сердарот
Уредник :Ацо Шопов
Предговор на Димитар Митрев
Колекција

Kon srekjata- 00 str-.jpg
Збирка поезија.
Корицата ја изработиле Д.Сотировски и Д.Биков.
Печатница Гоце Делчев - Скопје.
Колекција

Stihoi ' gogo I.jpg
Македонска современа поезија
Колекција

Sovremenost-2- 1960- 00000.jpg
Критики, осврти и прилози
Колекција

Vo utrinite_00.jpg
Колекција

Тагови


V.Urosevik_Leten_dozd.pdf
Македонска поезија.
Награда за најдобра поетска книга меѓу два фестивала на Струшките вечери на поезијата.
Колекција

Na istok.pdf
Поема во облик на сонетен венец
Колекција

Zabraneta_kniga_Vele_Smilevski.pdf
Македонска стихозбирка.
Награда за најдобра поетска книга меѓу два фестивала на Струшките вечери на поезијата 2011 година.
Колекција