Stihoi ' gogo I.jpg
Македонска современа поезија
Колекција

1.jpg
Наша современа поезија
Колекција

Tvorbi.pdf
Љубовна лирика
Рефлексивна лирика
Колекција

Tvrdoglavi_00.jpg
Македонски роман
Колекција

ZemjotresnoSkopje_  17.jpg
Стопанството и индустријата исто така претрпеле тешки оштетувања во сите области.
На сликата е текстилната фабрика „Кузман Јосифовски – Питу“, пред и после земјотресот.
Колекција

ZemjotresnoSkopje_  16.jpg
Стопанството и индустријата исто така претрпеле тешки оштетувања во сите области.
На сликата е текстилната фабрика „Кузман Јосифовски – Питу“, пред и после земјотресот.
Колекција

Темно место.pdf
Македонска современа поезија
Колекција

Тагови


 да е лесно_Page_02.jpg
Современа Македонска поезија
Колекција

Tri_Vreki_Lagi_0.jpg
Стари македонски раскази
Колекција

ke te zaV - 0001.jpg
Современа Македонска поезија
Главен и одговорен уредник
Лорета Георгиевска-Јаковлева
Корица
Калин Маловски
Уредник на едицијата
Јован Павловски
Колекција

 1973г  - 1 стр.jpg
Македонски забавни мелодии

Диригенти:
Александар Џамбазов
Драган Ѓаконовски
Колекција

 Фестивал - 1 стр.jpg
Македонски забавни мелодии

Диригенти:
Александар Џамбазов
Драган Ѓаконовски
Илија Пејовски
Колекција