• Тагови: Поезија
Kam_1.jpg
Современа македонска поезија
Колекција

Kon srekjata- 00 str-.jpg
Збирка поезија.
Корицата ја изработиле Д.Сотировски и Д.Биков.
Печатница Гоце Делчев - Скопје.
Колекција

KrvavaNiza_ 1.jpg
лирски фрагменти
Колекција

Лебедова песна.pdf
Македонска современа поезија
Колекција

V.Urosevik_Leten_dozd.pdf
Македонска поезија.
Награда за најдобра поетска книга меѓу два фестивала на Струшките вечери на поезијата.
Колекција

Ljubopis1-001.jpg
Современа македонска поезија
Колекција

 01 стр.jpg
Предговор Миодраг Друговац
Главен уредник Божин Павловски
Колекција

bogomil_gjuzel_mironosci.pdf
Награда за најдобра поетска книга меѓу два фестивала на Струшките вечери на поезијата 1971 година.
Колекција

 Фантазии_Page_01.jpg
Поетска збирка
Главен и одговорен уредник: Никола Гелевски
Уредник: Иван Шопов
Нацрт на корица и илустрации:
Јасмина Главинче
Колекција

Nenaslovena_01.jpg
Македонска современа поезија
Колекција

kn_01.jpg
Поезија
Колекција

Тагови


Анте Поповски 000 стр.jpg
Македонска поезија
Колекција