• Колекција: Книги
Kon srekjata- 00 str-.jpg
Збирка поезија.
Корицата ја изработиле Д.Сотировски и Д.Биков.
Печатница Гоце Делчев - Скопје.
Колекција

PrliceV --01 str.jpg
Автобиографија
Сердарот
Уредник :Ацо Шопов
Предговор на Димитар Митрев
Колекција

danilo_kocevski-odisej.pdf
Македонски роман
Колекција

 - 0000 - стр.jpg
Мкаедонски писатели
уредник Ацо Шопов
Колекција

dren.pdf
Македонски роман
Колекција

Epopejata-na-nozot-01.jpg
Комитите кои се наоѓаат на Ножот, отвараат оган по турскиот аскер а 18 комити се искачуваат и ги заземаат североисточните падини на самиот врв. Нивната позиција не им дозволува да гледаат што се случува на другите падини. Турските сили почнале да…
Колекција

eftim_kletnikov_okoto.pdf
Македонска современа поезија
Колекција

kn_01.jpg
Поезија
Колекција

Тагови


za-makedonckite-raboti.pdf
Испечатена е во 1903 година во Софија. Книгата има над 120 страници и поделена на пет дела и предговор.
Колекција

Katica_Kulafkova_ZEDBI.pdf
Престапни песни.
Награда за најдобра поетска книга меѓу два фестивала на Струшките вечери на поезијата.
Колекција

Тагови


0000.jpg
Современа македонска проза и поезија
Колекција

Тагови

,