• Колекција: Книги
Лебедова песна.pdf
Македонска современа поезија
Колекција

Темно место.pdf
Македонска современа поезија
Колекција

Тагови


Јадро.pdf
Современа македонска поезија
Колекција

Жедна месечина.pdf
Македонски роман (проза)
Колекција

Vo utrinite_00.jpg
Колекција

Тагови


Насловна Збирка.jpg
Антологија на народни песни.

Редактирал Блаже Конески
Колекција

Насловна.jpg
Македонска поезија
Колекција

Насловна.jpg
Собрал и редактирал Блаже Конески
Колекција

Зборник01.pdf
Излегува од печат во Загреб, на 24 јуни 1861 година.
Во овој Зборник има 538 страници . Објавени се вкупно 660 песни, од кои 584 македонски и 76 бугарски.
Колекција

Petre_M_Andreevski_Denicija.pdf
Македонска поезија.
Награда за најдобра поетска книга меѓу два фестивала на Струшките вечери на поезијата.
Колекција

za-makedonckite-raboti.pdf
Испечатена е во 1903 година во Софија. Книгата има над 120 страници и поделена на пет дела и предговор.
Колекција

Katica_Kulafkova_ZEDBI.pdf
Престапни песни.
Награда за најдобра поетска книга меѓу два фестивала на Струшките вечери на поезијата.
Колекција

Тагови