Bratislav_Taskovski_Golemata_ljubovna_pesna.pdf
Македонска современа поезија
Колекција

blaze_16.jpg
Македонска граматика која во тоа време служи како основа за граматиките наменети специјално за школската практика а од друга страна да може секој културен човек да се уведе во материјата на литературниот јазик.
Колекција

 тишини.jpg
Современа македонска поезија
Колекција

Petre_M_Andreevski_Denicija.pdf
Македонска поезија.
Награда за најдобра поетска книга меѓу два фестивала на Струшките вечери на поезијата.
Колекција

sken31.jpg
Детски музички композиции
Колекција

 - 0000 - стр.jpg
Мкаедонски писатели
уредник Ацо Шопов
Колекција

Допир.pdf
Современа Македонска поезија
Колекција

kon_07.jpg
Драмска претстава „Билет за пеколот“ во продукција на Универзална сала - 1993 година
Драмска претстава „Долгиот пат на денот кон ноќта“ во изведба на театар Бугарија - 1999 година
Драмска претстава „Македонски Фауст“ - 1999 година
Драмска…
Колекција

Тагови