KrvavaNiza_ 1.jpg
лирски фрагменти
Колекција

Лебедова песна.pdf
Македонска современа поезија
Колекција

Lirika_00.jpg
Колекција

Тагови


Mesecar_001.jpg
Современа Македонска проза
Колекција

Na istok.pdf
Поема во облик на сонетен венец
Колекција

ZemjotresnoSkopje_  8.jpg
Посебни тешкотии земјотресот предизвика со разурнување или тешко оштетување на низа јавни објекти и установи, како и институции. Целосно биле урнати или отштетени зградите на Народното собрание на СР Македонија, републичките секретаријати, Собранието…
Колекција

нова македонија_1944_1.jpg
„Нова Македонија“ е прв национален весник, издаден пред 70 години во слободна Македонија, на македонски јазик и писмо и претставува бренд на македонската држава. Весникот и во свеста на граѓаните ги отсликува континуитетот и државноста на нашата…
Колекција

Насловна.jpg
Собрал и редактирал Блаже Конески
Колекција