AntifasistickiFrontNaZenite_00.jpg
Втор конгрес на АФЖ на Македонија
Колекција

Тагови

,

SiljanStrkot_00.jpg
Творби во народната литература
Народни песни
Колекција

kulite-izgradeni-59-arh-A-Serafimovski-1024x733.jpg
Скопје во период по катастрофалниот земјотрес во 1963 година, разурнати објекти и улици во урнатини

Колекција

KrvavaNiza_ 1.jpg
лирски фрагменти
Колекција

нова македонија_1944_1.jpg
„Нова Македонија“ е прв национален весник, издаден пред 70 години во слободна Македонија, на македонски јазик и писмо и претставува бренд на македонската држава. Весникот и во свеста на граѓаните ги отсликува континуитетот и државноста на нашата…
Колекција

prodazba na suveniri-gtc.jpg
Во организација на Македонски ракотворби
Колекција

Тагови


ZemjotresnoSkopje_  1.jpg
На плоштадот „Слобода“ од катастрофалниот земјотрес на 26 јули наполно се уништени неколку станбени згради и киното „Кочо Рацин“. Сите останати згради на овој плоштад се тешко оштетени, па или се уривале или се барало санирање кое чинело доста…
Колекција