Извод од македонска и странска книжевна критика.pdf
Прирачник за библиотекари,
Извод од македонска и странска книжевна критика

1.jpg
Стихозбирка
Колекција

Тагови

,

0.jpg
Поемата не се заснова на конкретни историски настани, туку има одредени елементи што се случиле во шкотската историја.
Колекција

vs_01.jpg
Колекција

Тагови


1.jpg
Антифашистички фронт на жените во Македонија
Колекција

Тагови

,

0.jpg
Десет академски сликари инспирирани од десет песни, десет уметнички дела.
Колекција

0.jpg
Дали некој од најстарите жители во Скопје се сеќава на првиот фудбалски меч под рефлектори ,одигран во далечната 1946 година, поточно на 20 јуни на денешното игралиште на Работнички во Градскиот парк. Сигурно дека многумина читатели на „Екипа“ ќе се…
Колекција

Тагови

,

1.jpg
Блаже Конески (Небрегово, 19 декември 1921 – Скопје, 7 декември 1993) — истакнат македонски книжевен, културен и јавен работник, академик, поет, прозаист, есеист, книжевен историчар, филолог и јазичар, преведувач и професор на Филозофскиот факултет…
Колекција

PrliceV --01 str.jpg
Автобиографија
Сердарот
Уредник :Ацо Шопов
Предговор на Димитар Митрев
Колекција

kn_01.jpg
Поезија
Колекција

Тагови


1.jpg
проза
Колекција

Тагови