Tvorbi.pdf
Љубовна лирика
Рефлексивна лирика
Колекција

Коста Рацин - песни _00.jpg
Македонска поезија
Колекција

kn_02.jpg
Школска библиотека
Колекција

Тагови

,

Beli mugri 0 str.jpg
Kнигата е сопственост на Јосиф Ќаевски - Перо, партизан- командант кој присуствувал на убиството на Рацин.
Колекција

Извод од македонска и странска книжевна критика.pdf
Прирачник за библиотекари,
Извод од македонска и странска книжевна критика

Tri_Vreki_Lagi_0.jpg
Стари македонски раскази
Колекција

Марко Цепенков 01 стр.jpg
Македонски сказни и преданија
Колекција

Зборник01.pdf
Излегува од печат во Загреб, на 24 јуни 1861 година.
Во овој Зборник има 538 страници . Објавени се вкупно 660 песни, од кои 584 македонски и 76 бугарски.
Колекција

milos_lindro_osnovite_na_neboto.pdf
Добитник на наградата „Браќа Миладиновци“ на Струшки вечери на поезијата.
Колекција

Тагови

,

 го ангелот - насловна.jpg
Наша современа поезија
Колекција