Dublin Core

Наслов

Збирка на македонски народни песни

Предметна одредница

Народна поезија

Опис

Антологија на народни песни.

Редактирал Блаже Конески

Издавач

Издава Државното книгоидавателство на Македонија

Датум

1945 година

Други одговорни лица

ЈУ Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ - Скопје

Формат

Б5

Јазик

Македонски

Колекција:

Книги


Цитирање

“Збирка на македонски народни песни,” Дигитална библиотека "Браќа Миладиновци", Пристапено 16 април 2024 г., https://digitalna.gbsk.mk/index.php/items/show/164.

Излазен формат