Dublin Core

Наслов

Плоштад „Слобода“

Опис

На аголот од улицата „Иво Рибар Лола“ на плоштадот „Слобода“ уништени биле 5-6 повеќекатници, во кои животот го изгубиле стотина граѓани.

Колекција:

Скопје 1963 година


Тагови

No tags recorded for this item.

Цитирање

“Плоштад „Слобода“,” Дигитална библиотека "Браќа Миладиновци", Пристапено 06 мај 2021 г., https://digitalna.gbsk.mk/index.php/items/show/76.

Излазен формат