Dublin Core

Наслов

Претседателот на републиката Јосип Броз Тито во придружба на .....

Предметна одредница

Катастрофален земјотрес

Опис

Претседателот на републиката Јосип Броз Тито во придружба на Александар Ранковиќ, Иван Гошњак, секретарот на ЦК на СКМ – Крсте Црвенковски и други истакнати личности ги разгледуваат урнатините на Скопје.
Сликата е на плоштад „Слобода“ и на улица „Иво Рибар – Лола“.

Автор

Непознат

Извор

Музеј на Град Скопје

Датум

1963 година

Други одговорни лица

Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје

Права

Согласно со авторските права на Музеј на Град Скопје и Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје


Колекција:

Скопје 1963 година


Тагови


Цитирање

Непознат, “Претседателот на републиката Јосип Броз Тито во придружба на .....,” Дигитална библиотека "Браќа Миладиновци", Пристапено 18 јуни 2024 г., https://digitalna.gbsk.mk/index.php/items/show/94.

Излазен формат