Dublin Core

Наслов

Плоштад „Слобода“

Опис

На плоштадот „Слобода“ од катастрофалниот земјотрес на 26 јули наполно се уништени неколку станбени згради и киното „Кочо Рацин“. Сите останати згради на овој плоштад се тешко оштетени, па или се уривале или се барало санирање кое чинело доста финансиски средства.

Колекција:

Скопје 1963 година


Тагови

No tags recorded for this item.

Цитирање

“Плоштад „Слобода“,” Дигитална библиотека "Браќа Миладиновци", Пристапено 06 мај 2021 г., https://digitalna.gbsk.mk/items/show/75.

Излазен формат