Dublin Core

Наслов

Халата број 1 на скопското сајмиште пред и после земјотресот.

Предметна одредница

Катастрофален земјотрес

Опис

Како и многу други објскти, така и трговските објекти – згради, продавници и магазини биле целосно уништени или оштетени.
Објектите на скопското сајмиште биле тешко оштетени, а големата хала број 1 била целосно уништена.
На сликата е халата број 1 на скопското сајмиште пред и после земјотресот.

Автор

Непознат

Извор

Музеј на Град Скопје

Датум

1963 година

Други одговорни лица

Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје

Права

Согласно со авторските права на Музеј на Град Скопје и Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје


Колекција:

Скопје 1963 година


Тагови


Цитирање

Непознат, “Халата број 1 на скопското сајмиште пред и после земјотресот.,” Дигитална библиотека "Браќа Миладиновци", Пристапено 21 мај 2024 г., https://digitalna.gbsk.mk/items/show/87.

Излазен формат