Пребарување на содржина:
1. Кликнетр на стрелката во горниот десен агол на документот.
2. Со притискање на CTRL + F на вашата тастатура, го активирате пребарувањето

Dublin Core

Наслов

Зборник

Предметна одредница

Народни песни

Опис

Излегува од печат во Загреб, на 24 јуни 1861 година.
Во овој Зборник има 538 страници . Објавени се вкупно 660 песни, од кои 584 македонски и 76 бугарски.

Автор

Миладиновци

Издавач

Кочо Рацин

Датум

1962

Други одговорни лица

ЈУ Градска библиотека „Браќа миладиновци“ - Скопје

Јазик

Бугарски јазик
Македонски јазик

Колекција:

Книги


Цитирање

Миладиновци, “Зборник,” Дигитална библиотека "Браќа Миладиновци", Пристапено 14 април 2024 г., https://digitalna.gbsk.mk/items/show/168.

Излазен формат