Dublin Core

Наслов

Драмски претстави

Предметна одредница

Одржани во Универзална сала - Скопје

Опис

Драмска претстава „Билет за пеколот“ во продукција на Универзална сала - 1993 година
Драмска претстава „Долгиот пат на денот кон ноќта“ во изведба на театар Бугарија - 1999 година
Драмска претстава „Македонски Фауст“ - 1999 година
Драмска претстава „Каролина Нојбер“ - 2000 година
Драмска претстава „Бакхи“ во рамките на Млад отворен театар - 2001 година

Други одговорни лица

ЈУ Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ - Скопје

Формат

A4

Јазик

македонски

Покриеност

1993 год.
1999 год.
2000 год.
2001 год.


Тагови


Цитирање

“Драмски претстави,” Дигитална библиотека "Браќа Миладиновци", Пристапено 18 јуни 2024 г., https://digitalna.gbsk.mk/items/show/282.

Излазен формат