Dublin Core

Наслов

LADY OF THE LAKE

Предметна одредница

поема

Опис

Поемата не се заснова на конкретни историски настани, туку има одредени елементи што се случиле во шкотската историја.

Автор

Walter Scott

Издавач

James Ballantyne and Co. Edinburgh.

Датум

1810 година

Формат

А5

Јазик

Англиски јазик

Цитирање

Walter Scott , “LADY OF THE LAKE,” Дигитална библиотека "Браќа Миладиновци", Пристапено 14 април 2024 г., https://digitalna.gbsk.mk/items/show/308.

Излазен формат