Dublin Core

Наслов

Текстилната фабрика „Кузман Јосифовски – Питу“, после земјотресот.

Предметна одредница

Катастрофален земјотрес

Опис

Стопанството и индустријата исто така претрпеле тешки оштетувања во сите области.
На сликата е текстилната фабрика „Кузман Јосифовски – Питу“, пред и после земјотресот.

Автор

Непознат

Извор

Музеј на Град Скопје

Датум

1963 година

Други одговорни лица

Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје

Права

Согласно со авторските права на Музеј на Град Скопје и Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ – СкопјеКолекција:

Скопје 1963 година


Цитирање

Непознат, “Текстилната фабрика „Кузман Јосифовски – Питу“, после земјотресот.,” Дигитална библиотека "Браќа Миладиновци", Пристапено 15 јули 2024 г., https://digitalna.gbsk.mk/items/show/92.

Излазен формат