Dublin Core

Наслов

Плоштад „Слобода“
улица „Иво Рибар – Лола“.

Предметна одредница

Катастрофален земјотрес

Опис

Претседателот на републиката Јосип Броз Тито во придружба на Александар Ранковиќ, Иван Гошњак, секретарот на ЦК на СКМ – Крсте Црвенковски и други истакнати личности ги разгледуваат урнатините на Скопје.
Сликата е на плоштад „Слобода“ и на улица „Иво Рибар – Лола“.

Автор

Непознат

Извор

Музеј на Град Скопје

Датум

1963 година

Други одговорни лица

Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје

Права

Согласно со авторските права на Музеј на Град Скопје и Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје

Колекција:

Скопје 1963 година


Тагови


Цитирање

Непознат, “Плоштад „Слобода“
улица „Иво Рибар – Лола“.,” Дигитална библиотека "Браќа Миладиновци", Пристапено 16 јуни 2024 г., https://digitalna.gbsk.mk/items/show/93.

Излазен формат