Dublin Core

Наслов

26 јули

Предметна одредница

Катастрофален земјотрес

Опис

26 јули – попладне – вака граѓаните на Скопје се подготвувале да ја поминат првата ноќ во урнатиор град. Идниот ден веќе насекаде низ градот се вршело подготовка за „подигање“ на привремени живеалишта.

Автор

Непознат

Извор

Музеј на Град Скопје

Датум

1963

Други одговорни лица

Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје

Права

Согласно со авторските права на Музеј на Град Скопје и Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје

Колекција:

Скопје 1963 година


Цитирање

Непознат, “26 јули,” Дигитална библиотека "Браќа Миладиновци", Пристапено 13 јули 2024 г., https://digitalna.gbsk.mk/items/show/79.

Излазен формат