Dublin Core

Наслов

26 јули – попладне

Предметна одредница

Катастрофален земјотрес

Опис

26 јули – попладне – вака граѓаните на Скопје се подготвувале да ја поминат првата ноќ во урнатиор град. Идниот ден веќе насекаде низ градот се вршело подготовка за „подигање“ на привремени живеалишта.

Автор

Непознат

Извор

Музеј на Град Скопје

Датум

1963 година

Други одговорни лица

Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје

Права

Согласно со авторските права на Музеј на Град Скопје и Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје

Колекција:

Скопје 1963 година


Цитирање

Непознат, “26 јули – попладне,” Дигитална библиотека "Браќа Миладиновци", Пристапено 06 мај 2021 г., https://digitalna.gbsk.mk/items/show/80.

Излазен формат