Dublin Core

Наслов

Посета на Јосип Броз Тито

Предметна одредница

Катастрофален земјотрес

Опис

На 22 август претседателот на Републиката Јосип Броз Тито повторно го посети Скопје, овој пат во придружба на претседателот на министерскиот Совет на СССР и прв секретар на ЦК на КПСС, другарот Никита Хрушчов

Автор

Непознат

Извор

Музеј на Град Скопје

Датум

1963

Други одговорни лица

Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје

Права

Согласно со авторските права на Музеј на Град Скопје и Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје


Колекција:

Скопје 1963 година


Цитирање

Непознат, “Посета на Јосип Броз Тито,” Дигитална библиотека "Браќа Миладиновци", Пристапено 25 април 2024 г., https://digitalna.gbsk.mk/items/show/82.

Излазен формат