• Колекција: Стари и ретки книги
Vergilius Maro_000.jpg
Филологија, латинска книжевност
Колекција

КорицаПредна .jpg
Книгата во прилог содржи географски карти,.
Повезот на книгата е од кожа, изворен, добро зачуван.
Колекција

ezop_000.jpg
Антикварна граѓа- има илустрации, вињети, украсни букви (иницијали), техника на илустрациите - гравура.
Колекција

Тагови